Informații despre proiect

Cui i se adresează Laboratorul Digital?

Laboratorul Digital se adresează tinerilor de liceu și de gimnaziu din comunitatea Arieș care doresc să își formeze competențe digitale de programare, gândire analitică și de design prin crearea de jocuri video cu poveste interactivă. De asemenea, nu este nevoie de nicio cunoștință în domeniu dinaintea proiectului, deoarece toate conceptele vor fi analizate și explicate în cadrul programului de mentorat al Laboratorului.

Cum se va desfășura proiectul?

Laboratorul Digital se va desfășura în 3 etape:

  • Înscrierea și selecția participanților (3 mai – 13 mai 2021) – în cadrul acestei etape, timp de 2 săptămâni după publicarea formularului de înscriere va fi deschis publicului pentru a fi selectați participanții.
  • Mentoratul participanților (14 mai – 11 iunie) – timp de 3 săptămâni, se va organiza un adevărat incubator de dezvoltare de jocuri video în care vă veți putea dezvolta niște competențe extraordinare într-un timp surprinzător de scurt. In cadrul acestei perioade veți primi acces atât la un curs online de dezvoltare de jocuri video, cât și de ajutor din partea mentorilor din program.
  • Hackathon-ul (12 – 13 iunie) – în urma mentoratului, veți avea provocarea de a crea în 24 de ore un joc funcțional de la zero. Veți avea la dispoziție toate informațiile disponibile pe internet, precum și ajutor din partea mentorilor.

Ce poți câștiga din acest proiect?

Premiile materiale pentru cele mai bune jocuri vor fi: o dronă cu cameră de filmat 4k (pentru secțiunea liceu) și un kit de robotică (pentru secțiunea gimnaziu). Totuși, pe lângă aceste premii, cele mai bune jocuri vor fi promovate ulterior pe pagina de Facebook a asociației și în cele din urmă, jocul câștigător va fi dezvoltat și lansat până în luna septembrie.

Dacă aveți mai multe întrebări nu ezitați să le adresați în secțiunea Contact